Novo leto je kot bel nepopisan list …
Pobarvaj ga s sanjami,
posuj z ljubeznijo,
popiši z neverjetnimi dosežki
in okrasi s čudeži.

December je tisti praznični čas, ki nam seže do srca in duše. Zaznamuje ga pričakovanje nečesa lepega, pravljičnega. To je čas, ko si voščimo vse najlepše, želimo sreče, zdravja in družinske topline.

Ker si na šoli prizadevamo za varno in spodbudno učno okolje in ker cenimo pristne medosebne odnose, smo se odločili, da to praznično vzdušje prinesemo tudi v prostor okrog nas.

Učenci od 1. do 9. razreda bodo pokazali svojo ustvarjalnost  z izdelovanjem okraskov iz različnih materialov in praznično okrasili svoje učilnice ter hodnike. S tem bo šolski prostor nekoliko drugačen in bolj vesel. Šolo pa že krasijo papirnati snežaki in snežinke, ki so jih izdelali člani šolske skupnosti. Učenci 9. razreda bodo v delavnicah izdelovali kopalne soli in mila ter pripravljali slaščice za božično-novoletni bazar v Dupleku.

Pred učilnico za umetnost nas ves nasmejan pričakuje pravljični junak Olaf, ki vabi k podarjanju nasmehov.

Ker smo se pridružili projektu Teden pisanja z roko, bomo za učence pripravili izziv odkrivanja rokopisov učiteljev.

Posebno pohvalo si zaslužijo učenci 6., 7. in 8. razredov za sodelovanje v projektu Božiček za en dan, kjer je vsaka razredna skupnost pripravila čudovito darilo za izbranega posameznika iz socialno ogroženih družin. Učenci 6. razreda so obdarili 13-letnega Danijela, učenci 7. razreda 12-letno Tinkaro ter učenci 8. razreda brezdomca Albina.

Praznično vzdušje bodo nekateri razredi na razredni stopnji popestrili z odpiranjem adventnih koledarjev, v katerih čakajo učence prijazne naloge, ki še bolj krepijo odnose, prijateljstvo. Berejo pravljice na zimsko in božično tematiko, ustvarjajo novoletne okraske, izdelujejo voščilnice, krasijo razrede, pojejo in plešejo na božične skladbe.

Zaposleni se skupaj z učenci trudimo, da drug drugemu prinašamo veselje ter s svojimi dejanji do soljudi delimo upanje in pogum za jutrišnji dan.

učiteljica, Martina Gomzi