V četrtek, 23. 9. 2021 smo izvedli športni dan v okviru SLOVENSKEGA PRAZNIKA ŠPORTA IN EVROPSKEGA ŠPORTNEGA DNE (European School Sport), z  namenom  ozaveščanja,  promoviranja  in  omogočanja zdravega,  aktivnega  življenjskega  sloga.

Naši učenci so na ta dan plesali in izvajali različne športne dejavnosti.

Za učence od 1. do 5. razreda je bil ponovno plesno obarvan. Ob sodobnih plesnih ritmih so zaplesali prav vsi učenci in učenke. Plesne delavnice so potekale po razredih. Vrhunec našega praznovanja  športa je bil na igrišču. Plesalci in plesalke so navdušili s plesi, ki so se jih naučili na plesnih delavnicah, pod vodstvom plesne šole Plesna dimenzija. Nasmejani in zadovoljni obrazi naših otrok nam sporočajo, da je ples šport, ki krepi telo in duha.

Učenci 6. in 7. razreda so izvajali testiranje v plavanju, preizkusili pa so se tudi v balvanskem plezanju v plezalnem centru KLAJMBER. Učenci povedo, da jim je bilo všeč in, da so zelo uživali.

Učenci 8. in 9. razreda so bili aktivni v pustolovskem parku Vurberk in motorik parku Duplek, kjer so se pogumni preizkusili tudi v kajtanju.

Športni dan je bil učencem zanimiv in pester. Vključene so bile vsebine, katere so mnogi prvič preizkusili.

Učiteljica športa: Renata Rižner