Načini darovanja zvezkov

Zvezek ali pa tudi šolske potrebščine lahko poklonite:

  • v šoli, v času od 3.5.  do 11.6.2021
  • v vrtcu, v času od 3.5.  do 11.6.2021
  • v vseh papirnicah Office&More ter galanterijah Bags&More,  v času od 3. maja do 31. julija 2021
  • s SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919. Tako boste darovali 1 ali 5 EUR.

Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 11.961 osnovnošolcev, kar je skoraj za 400 razredov otrok. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Spoštovani otroci in starši vabimo vas, da poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč.
Hvala za vašo solidarnost!

Gradiva in vsebine za akcijo zbiranja zvezkov po šolah in vrtcih:

Tiskovine:

(Za prenos datotek je priporočljivo, da kliknete nanjo in uporabite desno tipko in ukaz “Shrani kot”)

Na Slovenski Karitas vas vabimo k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in z vašo pomočjo osnovnošolce spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki.

Otroke in njihove starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Želimo zbrati zvezke za več kot 12.000 otrok, ki jim Karitas vsako leto pomaga s šolskimi potrebščinami.

Otroci lahko na zadnjo stran razglednice, ki jo bodo odnesli domov, zapišejo misel, pozdrav. za skritega prijatelja, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Misli lahko tudi skupaj preberete pred celim razredom. Zbrane zvezke bodo šole lahko predale bližnji lokalni Karitas.

Zbrane zvezke lahko kadarkoli oddate tudi na najbližji škofijski Karitas!
Hvala!